تعداد شهروندان فرانسوی عرب تبار سیاه پوست در فرانسه هشت میلیون نفر تخمین زده شده است در حالی که تعداد اتباع مذهب جعفری در فرانسه 100 هزار نفر است و نیمی از آنها در پاریس و حاشیه آن اقامت دارند اما نیمی دیگر در بقیه بخشهای فرانسه به ویژه در شهرها و حومه لیون، تولوز، منبلی، مرسیلیا، دنکیرک و دیگر شهرهای کوچک زندگی میکنند.
اکثر جمعیتهای اسلامی شیعه با بحرانهای متعددی روبرو هستند که مانع شده بعضا مردم از برگزاری مراسم معصومین(ع) باز بمانند آن هم با وجود حدود 10 حسینیه دایمی یا موقت در فرانسه. این حسینیهها بعضا نمیدانند چطور نسل جوان را که تشنه معارف دینی و ولایی هستند را هدایت کنند این امر موجب انزوای خیل عظیم طرفداران اهل بیت شده است و همین امر موجب افتتاح شعبه حوزه فرانسوی-نجفی شد که شامل یک مسجد بزرگ است که شیعیان را در یک جمع کرده است.
در این راستا حسین اثنا عشری، شیعه فرانسوی که قبلا نامش «وارتون کرباسی» بود، گفت: بعد از اینکه تحصیلم را در انگلیس تمام کردم به ایران رفتم تا به عنوان مهندس مکانیک در فرودگاه تهران کار کنم و آنجا بود که فرصتی یافتم تا اسلام را بیشتر بشناسم.
وی افزود: ترجیح دادم بعد از پایان کارم در ایران به فرانسه باز گردم اما به بیماری سینوزیت مبتلا شدم که باعث شد در بیمارستان بستری شوم و این بیماری من در ماه محرم بود به طوری که شب های محرم را به بهترین شکل شاهد بودم. یکی از خادمان مراسم سوگواری حسین(ع) به من چای داد و من زمانی که آن را نوشیدم فهمیدم که خدا به حرمت امام حسین(ع) من را از این بیماری شفا داد و من روز دوم حالم بهتر شد لذا تصمیم گرفتم به اسلام بگروم و مذهب تشیع را برگزیدم و نامم را حسین اثناعشری قرار دادم و آن به دلیل این بود که من از اولین کسانی بودم که در فرانسه شیعه شدم.
بر اساس گزارش الابحاث العقائدیه، در حال حاضر تعداد زیادی شیعه در پاریس، بوردو، مرسیلیا و دیگر شهرها هستند و سالانه مراسم سوگواری امام حسین(ع) را برگزار میکنند و در قالب دستههای بزرگ عزاداری شبیه آنچه که در انگلیس است به خیابانها می آیند و آدم فکر میکند دنباله رو خانواده امام حسین(ع) در شام است نه در پاریس. این امر یک دید مثبتی از شیعیان و تشیع در فرانسه میدهد و موجب گرویدن تعداد زیادی از فرانسویهای مسلمان به مذهب شیعه شده است.
نظر بدهید |